Logo
Bast live në futboll

Bast live në futboll

Ka disa terma që përdoren shpesh gjatë transmetimeve të drejtpërdrejta të ndeshjeve në sporte si futbolli, basketbolli dhe volejbolli. Këto terma përdoren për të përshkruar lëvizjet, strategjitë dhe rrjedhën e përgjithshme të lojës. Këtu janë disa terma të njohura të ndeshjeve të drejtpërdrejta:

Futboll:

 1. Këndi: Një goditje e lirë e realizuar kur topi del jashtë vijës së portës dhe më në fund prek mbrojtësin.
 2. Offside: Situata ku lojtari sulmues është më afër vijës së portës sesa shoku i tij i skuadrës që e goditi topin për herë të fundit.
 3. Faull: Kryerja e një ndërhyrjeje të paligjshme ndaj një lojtari kundërshtar.
 4. Penallti: Një goditje e lirë direkte e dhënë kur kryhet një faull brenda zonës së penalltisë.
 5. Gjuajtja e lirë: Një goditje e dhënë si rezultat i një faulli.

Basketboll:

 1. Gjuajtje të lira: Një gjuajtje e dhënë si rezultat i një faulli.
 2. Vija me tre pika: Vija në një distancë të caktuar nga koshi. Shportat e shënuara nga pas kësaj linje vlejnë 3 pikë.
 3. Pushim i shpejtë: Një sulm i bërë shpejt pa vendosur strukturën mbrojtëse të ekipit kundërshtar.
 4. Aley-oop: Një pasim i bërë nga një lojtar për të takuar topin në ajër dhe për të bërë një kosh.

Voleybol:

 1. Shërbimi: Goditja që fillon lojën.
 2. Slam Dunk: Goditja e topit fort nga lart dhe dërgimi i tij në fushën e kundërshtarit.
 3. Faullet neto: Situata të tilla si lojtari që prek rrjetën ose topi kalon jashtë rrjetës.
 4. Bllokimi:Një lëvizje e bërë për të parandaluar goditjen e kundërshtarit.

Gjeneral:

 1. Karton i kuq/Karton i verdhë: Kartonat që i tregohen lojtarit nga gjyqtari në kuptimin e përjashtimit ose paralajmërimit nga loja (zakonisht për futbollin).
 2. MVP (Lojtari më i vlefshëm): Lojtari më i mirë i ndeshjes ose turneut.
 3. South: Ndeshjet e luajtura nga skuadra jashtë shtëpisë.
 4. Shtëpia: Skuadra që luan ndeshjen në shtëpi.
 5. Minutat shtesë: Minutat shtesë janë shtuar në fund të kohës së lojës.

Këto terma janë të rëndësishëm për të kuptuar më mirë dinamikën dhe rregullat e lojës dhe përdoren shpesh nga komentuesit, analistët dhe fansat.

sistemi i garantuar i basteve lajmet më të fundit të basteve shkarko bet bey pc bast urfa hyrje e garantuar e bastit bast sitë shiko live bast mac depozitë huliganbet bast nahis selcuksports twitter tv i mrekullueshem tv real stendë tv tv pune alternative Hyrja aktuale në tipobet